Gå til indhold

Den lægelige videreuddannelseTil Region SyddanmarkTil forsiden


Plastikkirurgi

Uddannelsesforløb 2018-2020
 

Vedtægter for uddannelsesudvalg
Uddannelsesudvalg

Kontakt
Sagsbehandler: Mikael Giødesen
e-mail: 
mikg@rsyd.dk
Tlf.: 7663 1773
 

 

Ansøgningsvejledning
Faglig profil
Forskningstræning
Målbeskrivelse
Uddannelsesprogrammer
 

Præsentation af specialet
Det plastikkirurgiske speciale omfatter profylakse, diagnostik, behandling og kontrol af forskellige sygdomme. Plastikkirurgi er ikke som de fleste andre specialer korrelaret til specifikke organsystemer eller specielle sygdomme.

Sans for form og funktioner
Selv om mange operative indgreb er standardiserede, kan man som plastikkirurg blive præsenteret for omfattende defekter, hvor standardiseredeoperationer ikke er anvendelige og hvor plastikkirurgens sans for form og funktion kommer til udtryk i individualiserede løsninger på problemet.

Rekonstruktion eller korrektion
De væsentligste opgaver inden for det plastikkirurgiske område er at kunne applicere de optimale operationsmetoder og behandlingsprincippertil rekonstruktion eller korrektion af legemsområder, der er ødelagte af sygdom, behandling, traumer, fejludvikling eller aldersforandringer.

Samarbejde, sundhedsfremme og kommunikation
Som speciale med funktion i såvel primær- som sekundærsektoren med direkte patienttilgang og henvisninger fra andre specialer har den plastikkirurgiske speciallæge en kontinuerlig og integreret anvendelse af kompetencer, som samarbejder og sundhedsfremmer.

Ligesom kompetencerne inden for kommunikation er afgørende for tilfredsstillende dialog med patienter og pårørende i kritiske livssituationer.


Siden er sidst opdateret 23-3-2021
HR-Sundhedsuddannelser Den Lægelige videreuddannelse